tiistai 9. syyskuuta 2014

Tämä on Klöövi!

Viime vuosikymmenten aikana tapahtunut muutos Nurmijärvellä on ollut huimaa. Väestön lukumäärä kasvaa vuosittain ja kuntaa rakennetaan, suunnitellaan ja brändätään. Mutta auts - mitä kasvukipuja! Niitä potee myös se älyttömän suuri joukko nuoria, jonka parveilua seurasimme Klaukkalassa. Kylä ei pysy nahoissaan kun tämä porukka etsii paikkaansa - sillä on joukkovoimaa nimetä kylä uudestaan!

Kylän keskellä mopojen pärinä, vauhdikas skuuttaus ja skeittaus, toimeton hengailu ja hämärät haahuilijat herättävät hämmennystä ja närkästystä. Aitoa huolta vai pikkusieluisuutta? Sama se. Se ajaa nuoret pakomatkalle Vaskon mäelle. Sieltä käsin kylä pysyy hyppysissä ja yhteisön kontrolli kaukana. Alhaalla jossain ovat skeittipuistot, urheilumestat ja muut, mutta vapaa oleilutila kuittaa niiden puutteen.

Nuoret liikkuvat omien rihmastojen välillä yhdessä tai pienryhmissä. On skoottausta, skeittausta, cossausta, mopoilua, riimejä, räppiä, trendejä, batleja ja miittejä. Hetkellisesti syntyy suurempia ryhmiä rapin, housen, conien tai mopoilun ympärille. Somen viidakkorumpu levittää sanaa ja tuo koolle satoja nuoria.

Skidisti ankeeta kuitenki. Täällä pääsee liikkumaan juuri niin pitkälle kun on massia taskussa, löpöä mopossa tai puhtia pohkeissa. Turhautuminen ja toimettomuus kuuluvat kaveriremmiin ja moni lähtee heti kun siihen pystyy. Ankeilustakin voi syntyä tosin vaihettain taidetta, kuten Vaiheilutaide, jonka riimit tulevat Klöövin jengin suusta.

Outi Rissanen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti